آموزش وینگ چون از 0 تا 100

واقع بینی در سیستم دفاع شخصی

برای درک بهتر هنر دفاع شخصی ابتدا شما باید فواصل مبارزه را بدانید و با تمرین تکنیک و تاکیتیک آن را درک کنید . در درگیری بدون سلاح 5 فاصله اصلی وجود دارد که تمامی هنر های رزمی برای یک یا بیشتر از یکی از این فواصل طراحی شده اند .

به طور حتم  هر چه محتوای یک هنر رزمی بیشتر این فواصل را شامل بشود می توان آن را کامل تر دانست، البته تمرین تخصصی بیشتر روی یک فاصله شما را در آن فاصله حرفه ایی تر می سازد .

فواصل در سیستم آموزش وینگ چون

1- فاصله پا : اولین و بلند ترین فاصله بین دو حریف فاصله ضربه پاست . زمانی که حریف در فاصله پا شما قرار گرفته است بهترین استراتژی برای مقابله با حریف استفاده از ضربات و تکنیک های پا است .

بخاطر داشته باشید ایمن ترین فاصله شماست و در صورتی که زرنگ باشید از همین فاصله نسبت به حریف عکس العمل نشان می دهید . به طور کلی هر چه فاصله شما از حریف بیشتر باشید ایمن تر و هر چه این فاصله کمتر شود و حریف به شما نزدیک تر شود ریسک درگیری بیشتر می شود .

حدود 15 درصد محتوا آموزش وینگ چون مربوط به فاصله پاست.

آموزش وینگ چون

2- فاصله مشت مستقیم : دومین فاصله درگیری با دست خالی، فاصله یک مشت مستقیم با باز با حریف است . در این فاصله تنها تکنیک های دست هستند که به کمک شما می آیند.

این فاصله پر محتوا ترین مورد سیستم آموزش وینگ چون است.

.

آموزش وینگ چون

3- فاصله زانو و آرنج:  با نزدیک تر شدن حریف به حریم بدن شما می توانید از سلاح های کارآمدی همچون زانو و آرنج بسته که در سیستم آموزش وینگ چون از درجات 7 به بعد وجود دارند ، استفاده کنید.

فراموش نکنید ضربه با آرنج بسته از قدرت تخریب بسیار بالایی برخوردار است که در جهات مختلف می توان از آن استفاده نمود .

آموزش دفاع شخصی به سبک وینگ چون1

4 – فاصله گلاویزی : تا می توانید از نزدیک شدن حریف به بدن خود جلوگیری کنید . به این نکته توجه داشته باشید که اگر شما حتی در این فاصله بسیار خبره و کار بلد باشید هم

، زمانی که در مقابل فرد سنگین تر قرار می گیرید شانس شما برای غلبه بر حریف بسیار کمتر می شود. در این فاصله می بایست از فنون گلاویزی و کشتی استفاده نمود .

از این لینک می توانید کلیپ بخشی از فنون گلاویزی سیستم آموزش وینگ چون را ببنید

آموزش دفاع شخصی به سبک وینگ چون1

5- فاصله گراپلینگ یا خاک : از دیگز مباحث مهم آموزش وینگ چون درگیری خاک است .

به هیچ عنوان اجازه ندهید سرانجام درگیری شما به این منطقه برسد؛ به دلیل این که معیار وزن برای انجام تکنیک های گراپلینگ و خاک بسیار حیاتی و مهم بوده

و از طرفی انجام تکنیک های این فاصله ( که در ورزش هایی همچون جوجیتسو برزیلی دیده می شود) در فضای بیرون و بعضا آسفالت  بسیار سخت و صدمه زننده به خود شخص بوده .

ولی بهتر است در برنامه تمرینی آموزش وینگ چون و دفاع شخصی خود از فراگیری و تمرین تکنیک های این فاصله قافل نشوید تا در صورت لزوم و نبود چاره از آن استفاده کنید . بخاطر داشته باشید بهتر است تایم تمرین تکنیک های این فواصل به یک نسبت نباشد.

آموزش دفاع شخصی به سبک وینگ چون1

نکته : فاصله دست یا مشت مستقیم به عنوان مهم ترین فاصله دفاع شخصی قلمداد می شود؛ درست است با هم خواندیم که امن ترین فاصله درگیری، فاصله ضربه پا است،

ولی به طور معمول ؛ شرایط محیطی باز یا بسته برای مثال در اتوبوس یا تاکسی و محدویت های فردی مثل انعطاف پذیری پا ، باعث می شود عملا توانایی استفاده از ضربات و تکنیک های دست در فاصله دوم در دفاع شخصی امر مهم تری نسبت به سایر فواصل باشد .

مقاله بهترین ورزش برای دفاع شخصی را از دست ندهید !

نکته : فواصل درگیری مسلحانه با سلاح سرد خارج از بحث آموزش وینگ چون هستند و دارای قوانین و فواصل مشخص خود می باشد.

صفحه آموزش سلاح سرد را از دست ندهید !

نکته: بخاطر داشته باشید یک مبارز خوب فردیست که از تکنیک ها و تاکتیک های هر فاصله به نحو احسنت استفاده می کند ، همچنین فراموش نکنید لازمه این امر تمرین زیاد برای درک حضور سریع در تشخیص فاصله است .

آموزش وینگ چون : درجه 1 هنرجویی

جلسه اول

نشست ایراس

نشست ایراس پایه ترین مبحث آموزش وینگ چون بوده و دارای 4 مرحله اصلی است .

1- جفت کردن پاها ، خمیدگی زانو و آمدن دست ها به کنار سینه ها

2- باز کردن پنجه پا ، به طوری که حالت قبلی حفظ شود

3- بازکردن پاشنه پا

4- حرکت کمر رو به داخل

 

گارد وینگ چون

پس از نشست و استقرار در حالت ایراس جفت دست خود را در ارتفاع سر شانه خود بالا بیاورید به طوری که کف هر دو دست به هم دیگر چسبیده باشد .

محل برخورد کف دستان شما باید دقیقا روبروی خط مرکزی بدنتان باشد .

اندکی خمیدگی در مفصل آرنج شما ضروری است .

حال دست چپ خود را کمی جلو تر برده و دست راست خود را به فاصله عقب تر و زیر بینی خود بیاورید .

این حالت نهایی گارد شماست (استایل دست عقب به نام ووسائو و استایل دست جلو به نام مانسائو می باشد)

مشت زنجیره ایی وینگ چون

از جمله مهم ترین مباحث آموزش وینگ چون مشت زنجیره ایی است .

پس از حفظ حالت نشست و گارد ، شروع به مشت زدن در حالت ایراس می کنیم .

برای آموزش کامل نحوه مشت زدن در وینگ چون اینجا را کلیک کنید .

حتما مشت ها از روی هم و یک نقطه واحد را هدف بگیرید .

مبحث انتقال نیرو

همه شما می دانید که نیرو از جنس وزن است . در نشست ایراس مقدار وزن بدن بر روی پاها به صورت نصف نصف است . با موازی کردن پنجه پاها و اتنقال 99 درصد وزن بدن بر روی پای عقب شما انتقال نیرو انجام داده اید که به دو جهت راست و چپ قابل انجام است.

برای مباحث انتقال نیرو در آموزش وینگ چون اینجا کلیک کنید.

جلسه دوم

ادامه انتقال نیرو  در آموزش وینگ چون

برای شروع مرحله دوم انتقال نیرو به حریفی نیاز دارید که سعی در وارد کردن نیرو به بدن شما بکند و تمرین شما در این مرحله به حالت عکس العمل و چرخش بدن است .

در مرحله دوم انتقال نیرو حریف در روبروی بدن شما می ایستد و به نقاط راست و چپ بدن شما به صورت جداگانه نیرو وارد می کند .

شما باید نیرو وارد شده توسط حریف را با انتقال نیرو وزن به پای سمت مخالف نقطه برخورد کنترل کنید و تعادل خود را از دست ندهید و در صورت عدم توانایی انتقال نیرو توسط شما تعادلتان بهم خورده و به سمت عقب می روید .

 

در مرحله سوم انتقال نیرو حریف در کنار بدن شما می ایستد و از قسمت شانه یه بدن شما نیرو وارد میکند

شما باید نیرو وارد شده توسط حریف را با انتقال نیرو وزن به پای سمت مخالف نقطه برخورد کنترل کنید  و یا نشست به سمت بدن حریف تعادل خود را حفظ کنید و در صورت عدم توانایی انتقال نیرو توسط شما تعادلتان بهم خورده و به سمت طرفین می روید .

جلسه سوم

مبحث چهار دفاع اصلی

چهار دفاع اصلی از دفاع های مهم و پایه آموزش وینگ چون تشکیل شده

1- تانسائو

2- گان سائو

3- پاک سائو

4- گام سائو

برای آموزش کامل چهار دفاع اصلی و کاربرد های آن  اینجا را کلیک کنید .

مبحث دانچی

دانچی از مباحث تخصصی آموزش وینگ چون است ، هدف مهم در تمرین دانچی افزایش حساسیت حس لامسه می باشد که به ما در شناخت و انجام دفاع مناسب ، در  زمان حمله حریف به هر یک از نقاط بدن ، با استفاده از حس لامسه کمک می کند و یکی از مهم ترین تمرینات آموزش وینگ چون است.

در درجه 1 شاگردی با انجام دانچی 1 سعی در شناخت و طرز استفاده از دفاع های پایه را داریم و به همین ترتیب در درجات بالاتر نحوه استفاده از دفاع های پیشترفته تر در دانچی های بعدی گنجانده شده است .

در این بخش ما به انجام قسمت اول از سه قسمت دانچی 1 بسنده می کنیم ، که دانچی دست های موافق است .

جلسه چهارم

آموزش فرم سیو نیم تائو

در بحث آموزش وینگ چون فرم ها اهمیت زیادی دازند ، فرم سیو نیم تائو در کل شامل 8 بخش اصلی است که 4 بخش آن در درجه 1 وینگ چون آموزش داده می شود و 4 بخش بعدی آن در درجه 2 هنر جویی آموزش داده می شود . در این قسمت از ویدیو 3 بخش اول فرم سیو نیم تائو آموزش داده می شود .
بخاطر داشته باشید که اصلی ترین محتوا درجات وینگ چون شامل کاربرد های فرم های وینگ چون است . برای آموزش کامل فرم سیو نیم تائو و اسم حرکات این فرم به این صفحه مراجعه کنید .

جلسه پنجم

مبحث ضربه پا در حالت ثابت

1) در حالت ایراس استاده اییم و برای شروع ضربه زدن با پا ، ابتدا با مشخص کردن پای تکیه گاه در ذهن ، پای تکیه گاه را با پای حمله کننده موازی و هم جهت می کنیم .

2) سپس برای زدن ضربه پا ، پای حمله کننده مسیری را به صورت نیم دایره طی می کند و سپس برای ضربه زدن بالا می آید؛ حرکت در مسیر نیم دایره باعث نفوذ به حریف و افزایش قدرت ضربه پا می شود .

3)  در ابتدای انجام این ضربه ابتدا پای خود را بلند کنید بطوری که از مفصل زانو خمیده باشد و سپس با باز کردن آن سعی در وارد آوردن نیرو به بدن حریف بکنید .

4) حالت پنجه پای شما باید رو به بیرون بدن شما قرار بگیرد به دلیل سطح تماس بیشتر با بدن حریف و کاهش احتمال سر خوردن پا در زمان برخورد و عدم انتقال نیروی ناشی از آن .

5) پای تکیه گاه شما باید خمیده باشد تا تعادل شما برقرار شود ، همچنین حالت پنجه این پا باید در هنگام لگد زدن رو به بیرون باشد .

توجه : بخاطر داشته باشید که تمامی این مراحل پس از تمرین مداوم و صحیح در کمتر از 1 ثانیه اتفاق می افتند و توضیح بالا صرفا جهت تفهیم تکنیک و انجام صحیح مراحل آن است که تاثیر گذازی آن را در آموزش وینگ چون بیشتر می کند .

آموزش دفاع شخصی به سبک وینگ چون1

جلسه ششم

انواع قدم ها در سیستم آموزش وینگ چون

به طور کلی 4 نوع قدم و جهت اصلی در سبک وینگ چون وجود دارد که به ترتیب به توضیحات آن ها می پردازیم .

1- قدم مستقیم :  از حالت ایراس به صورت نیم دایره قدم برداشته و به سمت جلو و مستقیم قدم بر می داریم . طبق قانون در انجام این قدم پای جلو ما در روی زمین بلند شده و پای عقب ما روی زمین کشیده می شود . دلیل آن نیز این است که از افتادن وزن روی پا جلو ، جلو گیری شود .

این نوع قدم رایج ترین نوع قدم در وینگ چون بوده و زمان اجرای تکنیک ها از این قدم استفاده زیادی می شود  .

2- قدم 90 درجه : این نوع قدم در حالت انتقال نیرو شروع شده و با چرخش 90 درجه به طرفین سعی در جایجایی پای نزدیک تر به جهت مورد نظر می کنیم ، تمام جابجایی ها در حدود 90 درجه بوده و بدن در چهار جهت اصلی حرکت می کند .

3- قدم 45 درجه : زاویه 45 درجه معروف به زاویه طلایی در سبک وینگ چون است چرا که در حالت ضد حمله با نشست به سمت طرفین (45 درجه) حمله حریف به طور کامل خنثی می گردد و در حالت حمله ، حمله از زاویه 45 درجه باعث سر در گمی حریف شده و در نهایت این زاویه حریف را به شدت آسیب پذیر می کند .

 

4- قدم 180 درجه : عوض کردن جهت بدن و گارد به صورت 180 درجه چرخش تحت عنوان قدم 180 درجه شناخته می شود که با چرخش بدن به سمت داخل پا صورت می گیرید و این چرخش به سمت خارج پا ها نمی باشد .

جلسه هفتم

آموزش بخش چهارم فرم سیو نیم تائو

لات سائو : آموزش تمرین لات سائو پشت به پشت که یکی از مهم ترین تمرین های تخصصی سبک وینگ چون است .

دو حریف رو به روی هم در فاصله ایی قرار می گیرند که دستانشان به بدن یک دیگر برسد . سپس هر دو به حالت ایراس می شینند و شروع به زدن مشت زنجیره ایی می کنند به طوری که مشت های مخالف آن ها به همدیگر برخورد کند .

توجه داشته باشید در این حالت نیروی دستان باید به گونه ایی باشد که مشت های دو حریف از هم دیگر عبور کنند و حالت برخوردی بین دست های حریفان نباید باشد .

هر دو مشت در این حالت باید در باز ترین حالت ممکن باشد تا از نفوذ دستان حریف جلو گیری شود .

قدم های ممتد : منظور از قدم های ممتد ، قدم های پشن سر هم است که می تواند در تمامی جهات به کمک زاویه 45 درجه و 90 درجه حرکت بکند . این قدم ها مختص دنبال کردن حریف می باشند و در صورت رعایت اصول آن ها نیروی قابل توجهی می توانید به حریف وارد بکنید و این قدم ها زمانی که با تکنیک های دست ترکیب می شوند قدرت نفوذ فوق العاده ایی دارند . همچنین فراموش نکنید نحوه نشست شما در ، تعادل و نیروی دستان شما بسیار موثر است .

نحوه برداشتن قدم های ممتد : از حالت ایراس ، قدم مستقیم برمیداریم و و قدم های بعدی پشت بند این قدم انجام می شوند . بخاطر داشته باشید که در قدم اول از حالت ایراس پا به صورت نیم دایره حرکت می کند به صورتی که پای جلو را به صورت نیم دایره بلند کنید و حرکت کنید و پای عقب را روی زمین بکشید ، در قدم ممتد قدم های بعدی را نیز به همین روال انجام دهید با تفاوت این که در قدم های بعدی قاعده نیم دایره را انجام نمی دهیم و به صورت مستقیم به جلو پیش می رویم .

توجه داشته باشید که در حالت نفوذ به حریف پای جلو شما باید دقیقا بین دو پای حریف قرار بگیرد و با کوتاه کردن فاصله و به کمک تکنیک های دست سعی در تمام کردن حریف بکنید . بخاطر داشته باشید قدم اول برای نفوذ به پای حریف است و قدم های بعدی برای دنبال کردن او ، به همین خاطر اولین قدم به صورت نیم دایره و قدم های بعدی به صورت مستقیم می باشد .

اهمیت مبحث قدم برداشتن در آموزش وینگ چون : یکی از مهم ترین اهداف مبارزاتی سبک وینگ چون نفوذ هر چه بیشتر به بدن حریف شماست که هم در بالاتنه و هم در پایین تنه به کمک مباحث وینگ چون قابل انجام است .

لازم به ذکر است که همیشه دست حمله شما باید با پای پبشرونده شما هماهنگ باشد : به دلبل : 1- تعادل بیشینه 2- هماهنگی  3- اینجا نیروی بیشینه  4- عدم راه دادن به حریف برای زمین زدن شما (در حالت دست و پای مخالف برای حمله در صورت دفاع مشت جریف شما پتانسیل بالایی در انداختن شما دارد . )

زمانی که مغز شما با تکنیک های پیچیده دست وینگ چون درگیر می شود ممکن است از هماهنگی ، قدم برداشتن شما و همچنبن رعایت اصول قدم برداشتن بکاهد ، رعایت تمامی این قوانین وینگ چون کار حرفه ایی را از وینگ چون کار آماتور جدا می کند .

جلسه هشتم

پس از اتمام بخش درجه 1 فرم سیو نیم تائو اکنون به سراغ کاربرد های این فرم در دفاع شخصی میرویم .

در درجه 1 شاگردی دفاع شخصی مچ گرفتن که از نظر محتوایی عبات است از : انواع راه های گرفتن مچ دست ، آزاد سازی مچ دست از موقعیت های گوناگون و در نهایت استفاده از موقعیت های گرفته شدن و قفل و فشار به مفاصل حریف .

در این قسمت از آموزش وینگ چون که به نام  دفاع شخصی بانوان نام گذاری شده ، عکس العمل های مختلف در زمان گرفتن دست موافق و مخالف آموزش داده شده است ، که با تمرین این تکنیک ها با حریف  می توانید از آنها استفاده کنید .

جلسه نهم

در قسمت 9 آموزش وینگ چون ، برای شناخت و لذت بردن بیشتر این سبک این ویدیو استثناعا از کاربرد های درجه 3 وینگ چون می باشد .

در این قسمت زمانی که حریف با دست به سمت بالا تنه شما حمله می کند به نیت گرفتن گلو و یا ضربه زدن به سمت بالا تنه شما به صورت مستقیم ، برای سد کردن راه دست حریف دست خود را به صورت بونگ سائو بگیرید (با دست موافق دست حریف بونگ سائو بگیرید  )

در ادامه برای گرفتن دست حریف از تکنیک لاپ سائو استفاده کنید و با دست بونگ سائو با مشت به بدن حریف حمله کنید .

همچنین می توانید زمانی که دست حریف را لاپ سائو کردید از تکنیک های هل دادن و فشار و قفل مفصل  که در انتهای این ویدیو نشان داده شده استفاده کنید .

فراموش نکنید دفاع بونگ سائو را  در دور ترین حالت ممکن انجام دهید تا دست حریف در فاصله دور تری مهار شود و فاصله امن بدن شما حفظ شود .

نکته مهم : زمانی که گلو یا عضوی از بدن شما توسط مهاجم گرفته شده به هیچ عنوان از این تکنیک استفاده نکنید و فقط زمانی که دست حریف هنوز به بدن شما نرسیده این تکنیک قابل اجرا است ، راه حل این جور موقعیت ها در قسمت های بعدی آموزش وینگ چون و همچنین رسیدن به درجات بالاتر ذکر می شود .

نکته : حتما قوانین انتقال نیرو که شامل خالی کردن و نشست هست را در نظر داشته باشید .تا بدن شما از حریفتان دور شود (این مبحث در آموزش وینگ چون بسیار کلیدی است )

جلسه دهم

شروع آموزش لات سائو

لات سائو یکی از مهم ترین تمرین های سبک وینگ چون است که هنر جو با تمرین پیوسته آن قادر خواهد بود ضرباتی که در درگیری به سمت بالا تنته و سر او پرتاب می شود را دفاع کند  .

مبحث آموزش لات سائو با لات سائو پشت به پشت شروع می شود(لات سائو دستان ضربدری ) و در ادامه به لات سائو دستان موافق می رسد . از درجه 1 آموزش وینگ چون لات سائو شروع و تا انتهای وینگ چون ادامه پیدا می کند .

در هر درجه انواعی از تکنیک های دست که شامل دفاع و ضد حملات است در سیستم آموزش لات سائو به هنر جویان آموش داده می شود .

در این قسمت از آموزش وینگ چون با شروع لات سائو دستان مخالف و آموزش تکنیک شماره 1 ، این تمرین آموزشی شروع می شود .

جلسه یازدهم

جلسه دوازدهم

جلسه سیزدهم

این صفحه به طور مرتب به روز می شود

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up